En blogg om sånt som jag tänker på, om sånt som är eller gör vackert!

söndag 9 januari 2011

Ett möte

Tänker ofta på ett förunderligt möte vi hade en gång.
Dottern och jag promenerade småpratandes längs sjön på väg hem. En bit bort ser vi en gammal man, en man som av det yttre sa oss att han levt ett hårt, antagligen lite vingligt liv. Vi ser att han matar fåglar.
När vi just ska till att passera ropar han:
-Hörrni, vet ni vad lycka är? Och jag menar verklig lycka! Det ska jag tala om. Det är när jag kan dela en hamburgare med fåglarna och de äter ur min hand! Det är lycka det!
Han strålar med med hela ansiktet och visar ett tandlöst leende. Vi stannar till och säger att det han berättat om lycka är helt sant.

Vi går vidare och pratar om att lycka kan se så olika ut, men att den lycka mannen känner är så underbart självklar och vi skäms lite över att vi inte alltid förstår vad lycka kan vara. Lycka i det lilla, lycka som inte kostar en förmögenhet.....

Tulpaner

Har letat tulpaner, vill ha vita förstås. Gick in till den lokala blomsterhandeln och de hade just fått in nya. Nu står de på mitt vardagsrumsbord och skänker skönhet till rummet.

Kollolängtan

Det vackra vädret ger mej en längtan till vårens kollodagar. Har presentkort på den fina handelsträdgården som väntar. De ska förvandlas till vita pioner och nya doftande kryddväxter.
Bjuder på ett foto från sommaren som varit.