En blogg om sånt som jag tänker på, om sånt som är eller gör vackert!

måndag 17 januari 2011

Ambivelens!

Jag är mycket ambivalent vad gäller mitt val av inredning.
I storstadens etagelägenhet har jag valt en ganska stram stil, vitt med accenter av ek, turkos och svart färg. Möblemanget är mestadels modernt, bara sovrumsfönstret har gardiner. Jag inreder mest med snittblommor, levande ljus och en och annan kudde. Jag försöker minimera antalet prylar, vill ha det "rent och fritt" omkring mej.
Har tröttnat lite på eken och byter ut den, där jag kan, mot högglansig vit.

Så har jag också kollostugan! Dess 30 kvadratmeter inreder jag i spetsar och volanger, pastellfärger och helst rosa. Möblemanget är gammalt och det mesta målat i vitt- blir det avskavt njuter jag! På loppisar hittar jag de accenter jag önskar, gamla burkar, stolar att måla om, spetsdukar som får pryda kuddar, gamla broderade dukar blir kuddöverdrag. Matservisen har vi ärvt; den är antikvit med guldkant och pastelliga blommor på. På secondhandbutiker köper jag gammalt pressglas, skålar, sockerskålar, kannor, vaser..I fönstren hänger spetsgardiner!
Somliga kallar stilen shabbychick, ja, kanske!

Jag är otroligt glad att jag har möjlighet att ha två ställen att inreda och leva i. Skulle aldrig kunna välja bort den ena för den andra!
Det bor några galningar på kaklet i våra badrum, de är små- inte ens en centimeter som störst- men de kan skrämmas!


Näe...egentligen är det gnuggisar som fanns på dotterns bokstavsark!

Mitt Hem

Några favoriter i mitt hem, det nyrenoverade badrummet med några smarta detaljer, Sophoran som är en gåva från mina fina arbetskamrater, sovrummet vars fondvägg väntar på grova brädor, kaffemaskinen som gör mitt goda kaffe och slutligen bildcollaget med bilder av familjen som ligger skyddade under en glasskiva på ett vägghängt skåp.